♥ my candies ♥

Thursday, December 30, 2010

Boleh pandang-pandang....Jangan pegang-pegang...


''Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang'''

aku kedekut!!

my nyummy cake...
grrrr!!!
banyak coklat wooooo!!!
huhuhu....
sungguh sedap hinggal menjilat kertas..kunyah2 lg tu....
hahaha

Wednesday, December 29, 2010

PERHATIAN!! satu.satu.satu. award untuk geng~

selamat pagi~
mak ai..vely sejuk r ini gombak ma!!
huhu...
da mandi pagi wangi2 rse cam nak tido la pulak..
kehkeh..
lau dilayankan sgt kesedapan mato ni
xmemasal nenek ketok dgn hanger kang......
ketot2 pale ak nanti....
bhahahaha...
and
jom layang blog...
blogwalking pon kiro exercise gak yop???
exercise tangan n minda namenyer tau...
huhuhu....

Ok...
hari ni...
dengan bersih hati and jiwa...
setulus ikhlas aku nak bagi first award aku untuk geng aku yang ke-111
why aku bagi yang ke-111???
cuz 111 adalah unik buat aku.....
oleh itu...

orang yang bertuah ialah....

blogger-emoticon.blogspot.com

jap check jap....
hmmmmmmmm.....
v
v
v
v

taraaaaa!!!!!

ini dier...


harap dier sudi amek award ni..
hehehe...

tudung kite same merah...
award dopp comel jgn marah yeee...;p

ikhlas dari...



p/s: out p jln2 dgn adik2 japp...huhu ;p


Monday, December 27, 2010

Kepada Kawan2 Ku Yang Sweet2.... ;)



alhamdulillah...
sampai gak kat umah...
yuhuuuu!!
best2...air gombak sejuk tau~
best2...
nanti aku akan merindui air gombak..
cuz ..
da kne balik unisza!!
urmm..
ape nak buat...nak x tak nak...kne gi jugak!!
ak kne BELAJAR lebih BERSUNGGUH untuk final sem nih!!
blogger-emoticon.blogspot.com
doakan ak tau korg2,,,
insyaallah....

DAN

no:111 tu comel...
hihi :)
aku nak ucapkan thnx kat kawan2 yang sudi follow ak..
tunggula 1st award aku untuk korang...
ak ngah edit2 je nih,,,
hehehe...
and
jadi kawan aku kat facebook..

ni geng fb yang 999...
comel x nombor dier??
hehe..
geng facebook aku da 1000 pon td...
hehe..
laula yang 1000 ni geng blog kan best kan???
hehe...
stop dreaming dyba!!
dyba ko kne usaha lebeyh lagi tau!!

okeyh!!
sebelum nak out ni..
aku nak ucapkan
cayokk geng2 yang join BEN cari harta karun..
yihaaaaa!!
blogger-emoticon.blogspot.com
malaysia boley...korang pon boley!!!







Sunday, December 26, 2010

500 BLOG


aku adalah aku
yang senang dengan panggilan dyba gula-gula
berblog adalah hobiku untuk mengisi masa terbuang sambil men2 fesbuk
dan dengan itu aku boleh tambah ramai kawan sambil mencari ilmu...
ecececeh~
ayat power x??
hehe

joom join abg Ben!!!





yuhuuuuu~


blogger-emoticon.blogspot.com
bangun pagi2...
mandi wangi2..
makan banyak2..
siap cepat2..
sebab
DYBA
nak balik umah....

blogger-emoticon.blogspot.com
oyeahhhh...
seronoknyerrr mau jumpe nenek dan sarera bucuk
huhuhhuhuhu

GOMBAK!!!
blogger-emoticon.blogspot.com
dyba tengah on the way nih~
lalalalalala....


Friday, December 24, 2010

"Jom Sertai Bloglist Siti Safiyyah".

salam petang....
td tgh2 jln2 kat blog kak yuni...
terbace entry dier sal "Jom Sertai Bloglist Siti Safiyyah".
so...dengan rajin aku jalan2 la plak kat blog Siti Safiyyah ni...
bace2 banyak tol tutorial yg dier wat..so dgn pantas ak folloow dier...
hehe..
ak p mandi jap.solat..
tgok dashboard...
Siti Safiyyah follow ak blik dan ajak ak join segmen dier...
so dengan rajin ak nak join...
JOM
blogger-emoticon.blogspot.com
dengan syarat JAWAB soalan berikut...

Dari mana anda kenal blog Siti Safiyyah
dari kak yuni.comel..:)

Apa yang best tentang blog Siti Safiyyah yang patut dikekalkan
tentang TUTORIAL..sebab ia sangatlah MENARIK.

Apa yang paling tak best tentang blog Siti Safiyyah yang patut diperbaiki
ak rase xde pape la...ak jalan2 td aku tgok blog dier NICE je..

Ucapan korang buat tuan punye blog Siti Safiyyah
SITI SAFIYYAH..blog SITI best..suke sal tutorial y SITI ajar..
harap kite ley kongsi2 ilmu
and...
dyba ley tersenarai lam blog Siti..
hehe...
blogger-emoticon.blogspot.com

kawan2 yang bace entry ak ni...
jom la join
GOOOOOOO DIEGOO GOOO!!
blogger-emoticon.blogspot.com
haha... :)

200 BLOG DIPERLUKAN

untuk segmen terbaru Abg Ben..:)


SUJUD TERAKHIR

''Ku bersujud pada-Mu
Dan pasrahkan diri dikeMAHAanMu
Ku berlindung selalu pada dosa-dosa
Dan setiap salahku
Kau jagalah lindungilah cintailah aku...''

(cebisan dari lirik lagu opick : taqwa)

SALAM

selamat pagi dunia..
selamat bangun tido kawan2..
da bsuh mke blom????
da mandi blom???
gosok gigi x??
haha
jgn jd busuk cm si sinclair ni sudah...
blogger-emoticon.blogspot.com
takiya genji konon!!
gengster la sangat..
tp tido wat peta bangladesh
blueksss!!
haha



ok..
entry gua srius sikit pg ni...(poyo serius)
tobat2 la si sinclair syik bace sal dada semalam tu ea...
hahaha
yela2...ok
korg nak tahu x???ad ap dgn tajuk ak harini??
ermmm...
sedih.....
pagi td kan..kan...
ak terbace majalah wanita mak ak...
yewla...
aku kan ske bce sal pompuan2 nih..... ;p
haha...
tgh2 bce ue... =.=
jumpe sal soal jawab dgn datuk.dr.mashitah
so aku tertarik sal tajuk ni...
.
''kelebihan doa pada sujud terakhir''

datuk.dr.mashitah cite

Rasullullah s.a.w bersabda yg maksudnya.; Waktu paling hampir antara hamba dgn TuhanNya ialah ketika dia bersujud , maka perbanyakkan doa (ketika sujud) , nescaya dimakbulkan. (riwayat muslim) .

Jelas dalam hadis ini kita digalakkan berdoa ketika bersujud kerana ia:,

  • Adalah waktu seorang hamba paling hampir dengan Rabb-Nya,
  • Doa yang dianjurkan ialah berkaitan apa sahaja kerana seorang hamba amat bergantung kepada TuhanNya dalam kehidupan dunia dan akhirat,
  • Tidak terhad doa di akhir sujud hanya memohon di ampun dosa,
  • Tidak tertegah untuk meminta apa sahaja yang harus,
  • Jika terlalu banyak doa..maka doa yang di galakkan ialah ''Ya Allah berikan aku kebaikan di dunia dan di akhirat jua.
p/s: ingat time skola dulu..lme gile ak sujud time wat qiam kat kem...sampaitertido2kot....;p
p/s/s:result pekse akan diumumkan.....doakan ak ea... :)
p/s/s/s: adik ak da mara...out dlu yea.... huhu

Sengal Zone : Saya Tak Ngantuk Lagi

haha...
kawan-kawan yang lom tido ue...
jomla join segmen nih dengan senang hati.tgn ke atas.sambil say horey2..

blogger-emoticon.blogspot.com
haha...
korg sengal lau tiru gaye ue mlm2 cmni...
ok...
syarat2 nak join adalah camni.

buat entri bertajuk SENGAL ZONE : SAYA TAK NGANTUK LAGI
..ok dah settle..

pastu


nyatakan pukul berapa anda selalu tido/lelapkan mata:
hmmm..
lau kat uma pkul sebelas...(lepas cite ayoub tv3 tu)
sebab abah aku garang.suro tido awl2..
hr ni abah ak tertido awl..so dier xleh marah ak..
hehehehe
lau kat U kdg2 pukul 5pg...sbb alang2 stayup ber ''facebook'' ak tunggu subuh sekali ;p
tula petua nak jdkan mate lebam cam ''doraemon demam''
hihihi

postkan ke SENGAL ZONE
ok
posto..posto..
ngah otw nak hantar ni..
blogger-emoticon.blogspot.com

haha...
siap....

Thursday, December 23, 2010

SAYALAH BLOGGER ITU



''LOv3 i$ lo+ of h@pp!n3ss
LOv3 i$ lo+ of h@pp!n3ss
LOv3 i$ lo+ of h@pp!n3ss
LOv3 i$ lo+ of h@pp!n3ss
LOv3 i$ lo+ of h@pp!n3ss
LOv3 i$ lo+ of h@pp!n3ss
LOv3 i$ lo+ of h@pp!n3ss
LOv3 i$ lo+ of h@pp!n3ss
LOv3 i$ lo+ of h@pp!n3ss
LOv3 i$ lo+ of h@pp!n3ss''

sweetnyerr segmen ni...thnx Ben...:)

Wednesday, December 22, 2010

Jom Jaga Dada


hello...
hari ni aku nak share petua dengan korg...
petua ni terilham dari google...
petua untuk kaum hawa...
hihi...
jom layan...

ok...
kawan2...
seperti yang kite tahu, (malu plak ak nak cite)
setiap pompuan inginkan payudara yg indah...
blogger-emoticon.blogspot.com
tp tu tak bererti dari saiz payudara korg..
kecik kew..besau kew...tu tak penting ok...:)
sebab kesihatan payudara itu sendiri yang perlu di titikberatkan
bak kata dokter...
''memiliki payudara yang sihat beerti memiliki payudara yang indah''
haha...

ok la....
kat sini ad sedikit tips...

kite pompuan perlu HINDAR kan diri kite dari ;-

-Terlalu kerap mandi air panas...JANGAN tau..
-Jangan tidur dengan posisi meniarap
-Jangan selalu xgune 'bra'
-Janganlah obses berdiet yang begitu drastik...sebab bile berat badan turun terlalu cepat..ia
akan merosakkan bentuk dan keindahan payudara :)
-Jangan pakai bra yang sempit....pilih yang selesa ok.. yang tidak menganggu penafasan

ok ni je dulu..
mak aku ajak masak jap...
t aku tambah2 lagi ek...
cau...:)


p/s: da ada dada cantik xmo megah2 ea.... :p


Tuesday, December 21, 2010

KENANGANKU SEBAGAI BLOGGER





Tarikh lahir blog anda
pada 11.10.2009
Punca kelahiran blog anda
ake ajer2 je...haha..
nak jadikan bahan luahan perasaan je...
huhu
Orang pertama yang jadi follower anda
haha...kwn kelas math ak...
zarith...wuhuhuhu
Entri pertama anda sebagai blogger
pasal cite comel ni...love is 4 loser..... haha
Entri pertama anda yang mendapat banyak komen /hits
11 komen kat entry ak blogger so what??..segmen Mr Ben
Blogger pertama yang anda jumpa ..
blog kwn kelas ak...zarith
Blog yg anda minat ..
banyak giler... n paling top adalah blog Mr Ben la... :)
Ceritakan kenangan manis anda sebagai seorang blogger
manis.... bile aku dapat follower selepas join blog Mr Ben..
kak yuni yg kenalkan sal blog dier..
start join dari hari tu baru aku tahu camne manisnyer n hepinnyer berblog
blogger-emoticon.blogspot.com
Ceritakan kenanan pahit anda sebagai seorang blogger
bg ak xde y pahit kot... p ad je org kate blog ni xbest..
lantak ko la nk kate aper...
aku ley teruskan..
ahakss..
Impian anda terhadap blog anda ..
biarla aku tetap rajin berblog...
dan
kalau dipanjangkan umo...
aku nak berblog hingga ke hari tua...

insyaallah...

p/s: bangun pagi2 nak siapkan kje ni...hehehe

Monday, December 20, 2010

Kek dyba gula-gula♥



mak aku ajar wat kek ni byk kali woooooo....
faveret ak lau bab coklat2 ni...
haha....
jom intai resepi dier...


BAHAN2

5 biji telur,

1 sudu besar soda bikarbonet,

2 cawan tepung kek,

1 ½ cawan gula,

1 cawan marjerin (cairkan),

1 cawan serbuk koko,

½ cawan susu pekat manis…

Cawan kertas....


CARA2J

1. Pukul telur + gula hingga gebu (sampai jd putih gebu)

2. Masukkan coklat + tepung yang dah diayak dengan soda bikabonat = (kacau sebati )

3. Dah sebati tu…. Masukkan plak air panas….

4. Kacau2 + letak lam cawan kek sampai ¼ nk penuh…

5. Kukus sampai masak…. (Lau xde pengukus ,curi periuk nasi nenek ko wat kukus) huhu :P

6. Lastly!! Makan dengan penuh nikmat! (Pastikan ader air depan ko,lau tersedak aku tak tahu ea)


haha... senang x???

senang je kan...

ak sampai berangan nak jual kek ni sebijik singgit...

bestnyerrrr buat byk2,,pastu jual dapat duit...

haha!!

nyummy!!

Sunday, December 19, 2010

Mari Sertai BlogList Izamir Ridzwan

salam
kak yuni tag ak la....
huhu..
mood rini,,ak sgt la rajin...
so ak bls tag kak yuni...
ahaks...

dengan itu ak follow Izamir Ridzwan yang famous amous ni dgn senang hati...

soalan yang perlu dijawab... :)

''nyatakan korg ni si jejaka @ si jelita''
opkosla aku jelita....wink2 gitu

''pandangan korg tentang blog IR''
1st time ak jejak anak panah tetikus...
tgnku menggeletar sambil terpaku
blog ko cantik siot... ad lebah2
kemas pon kemas...

''suka baca entry mengenai apa dlm blog IR''
msuk td... ak sempat bce sal Hanis Zalikha,
sal LOVE pon best...
dan pasal GENERAL...
dan aku suke!!
:)

3 sahabat blogger ak;

ok kak yuni...dan IR...
da jawab da...



Sayang Siape??



ni akim...dier slalu tanyer :
''dyba..dyba sayang siape?? sayang laptop ke ??sayang akim??''
pastu jawapan aku tetap same:
''mestila akak sayang laptop''

hahahaha
blogger-emoticon.blogspot.com

yela.....
skrg ni ktorg kat kampung...
laptop pon ad satu je...
kakak kau ni dala kuat online...
xpandai beralah kat adik2...
haha
saje....nk bg dorg bengang tahap zombi dlu...
wawawawawawa
pastu bru ak bg..
tp bile dorg da dapat men.... dorg xbg ak sentuh lgsung...
bile dorg da offlinekan broadband...
dorg selalu sorok broadband dr ak...
kuikuikui
so ak x puas hati...
ak ugutla dorg...
ak ckp ''sorokla~ t akak paswordkan laptop ni...""
huhuhuhu
tau korg wat mke takut cm tucing tomel....
hahaha
sian2.......

dan
pg td aku bru daftar nuffnang.....
stelah sekian lme aku intai2 nuff..
lastly dapat gak register...
tu pon gne email adik bongsu ak...
walaweeee
adik2 ak mmg baik2 belaka.....

tp aku harap2 korg2 kwn blogger ley kongsi ilmu sal nuff dgn ak ea....

dan
ak nak dorang thu...
akak ko tetap syg ko okey!!
korg2 la best friend ak dunia akhirat...
insyaallah... amin :)

Wednesday, December 15, 2010

Panggil aku Dyba



semekom...
mood rini nek berblog...
ewahhhhhh...siap mood2 lak ek??
huhu
blogger-emoticon.blogspot.com
sbelum tu...
ak nk ucap terima kasih sangat2 kat follower2 ak
cuz sudi singgah blog ak yg x seberape ni...
hehe

korg2 yang baru ni leh panggil ak dyba..
bhskan diri ko ak je pon xpe..
ak xkesah asalkan xhilang kesopanan...
hekhek..

sebut pasal panggilan...
teringat kat kak yuni ( roomate aku) n kak yong...
cuz dorg panggil ak ''toyol broadband''
hahahahaha
bengang je...
p apekan daya...sape suro ak nakal sgt kn??
ske sgt curi broadband kak yuni wat men fb..
haha
p kak yuni mmg baik!!!

then,,,
baru2 ni,time p uma tunang sepupu ak...
tgh2 salam saudare2 y dtg...
tibe2
makcik (mak gee) menggelar den

''ratu facebook''
bhahahahaha!!
wekkkkk!!! tersipu2 ak dibueknyerr
huhuhu
aku kuat online kott..
sehari lau x online resah gelisah...
sampai leh gado2 dgn adik2 kat uma cuz nk rebut online
adoidoidoi...
bahaye!

papepon...
nilah dyba lau korg nak kenal

blogger-emoticon.blogspot.com
still pemalu..sopan..n comel2 aje..
hihi..

k la weyh..
burger da sampai..
nak mamam jap..
jomla join mam skali...
heheheehh
babai




Saturday, December 11, 2010

PELIK SANGAT KE NAMA BLOG AKU NIH ?

oyeah!!

tgh boring2 ni...
tbe2 aku rse aku nk join segmen Ben Ashaari


love is lot of happiness???
haha..
nama yang terilham dari abg aku..
time tu ak dok balah2 sal post ni love is for loser...
giler mereng sampai aku kalah n aku sedar..
y cinta Allah la segalanya di dunia ini..
dyba!!you're not the loser ok!!
=)
org kuat lam blog aku ni adalah aku sendiri..
lau aku malas..so xde la pape post..n bleyh berhabok2 blog ak ni kot :p
aku penah berangan nk jage blog aku ni sampi ke anak cucu~
hahaha

blogger-emoticon.blogspot.com
cuz lau anak2 cucu aku da besar dorg leyh bace kisah mude2 ak ni...
hihihihihihi

lau nak tukar nme pon??? aku nk tetapkan nme love is lot of happiness
cuz aku sayang sgt nme blog aku ni!!
siyess...
BEN..aku xmo tuka nme bleyh???;p

n lau aku berkemampuan..
aku nak publish kat tv 3 je...,,
time buletin utama..
hahahaha..
konon eyh!!
hehehehe

blog yang paling wajib aku singgah adalah
blog kak yuni!!
dah bertambah bagus blog dier...
roomate aku la ktekan
huhuhu

aku suke blog aku sangat..
cuz blog aku ader lagu faveret aku
n nilah diary aku....
haha...
k abah dah ngamuk dr td ajak ak makan mlm...
bubye!!

Peace!!

tengs Anith cuz follow sy ..
comel blog dier...huhu
blogwalking kat blog dier ak ttgok contest ni

''peace contest''




join men2 je...;p



ni gambar aku wat peace eyh!!
seronok kot nk lik uma..
idup aku akan peace lau da ader kat uma!!
huhu..
bubye ganu!!!
haha!! xsabar2!!
baru duk malaysia...lom duk jepon lagi nih..
huhu..

ok kepada nama dibawah:.
korg telah di tag
bubye
have a nice day :)


MAGIC


salela datang
kite p surau...nek moto laju paklong (abah aku)..
best kan iyah???huhu

salela makan
mkn kfc samer2..mkn suap2..
byk tol iyah makan..
sweetnyerr kitew...
hahaha

salela pulang
dier cakap ''nk nek kate angah''
haha..
nenek risau cucu dier xmo ikot dier..
wawa..

Bye sarera...

pejam je mater:::
tibe2 dah sampai kampung???
ait!
magic.magic.magic
aku x citer kat korang lak an???
huhu

hello kampung!!
mummy..
i rindu u..
qadir.. aku nk gado dengan ko!!
akim! nk rebot broadband dgn ko...huhu
mila...nak sakitkan hati ko lagi!
tika..nk buli ko!!
haha
kak dyba kau mmg comel kn??
lalalalalalala ;p

ok..
mak aku bebel
''dyba..tido dyba..esok je sambung''
bubye..
mimpi indah!!

eh jap!!
korg
aku nak tanyer ni :p
cam x ok je lau ni jad banner blog aku kan??


cam x ok je lau ni jd header ak kan??
aku design men2 je..
hihihik ;p

korg rse cmne???


Saturday, December 4, 2010

PENYAKIT HATI ♥♥♥






''Jeles Cemburu, Sakit Hati, Kedekut dan Egois''

Jeles & Cemburu

ok...
bagi aku..aku akan jeles bile...
ada orang lagi rajin dari aku..
lagi pandai dari aku...
kiter dah study samer2...
p kawan aku boley dapat ilmu lebey dari aku..
so aku memang jeles..
why???
sebab.. aku malas~
dan untuk mengatasi penyakit aku itu...
aku akan berusaha sehabis baik untuk jadi rajin!!

aku akan sakit hati bile kucing kacau aku makan
mane xyer...kucing tu gigit jari aku kott..;p
haha
orang kacau aku tidor..
aku tgh syok2 layan mimpi..
tbe2 orang jerit2 kat tinge suro bangun study..
huhu..
so dengan itu aku harus banyak bersabar!!
hihi..
yang aku xbagi kucing makan awal2 tu naper?
n
dah tahu ko tu student..tahu time nk stdy..
try kunci alarm..n bangun sendiri sbelom org kejutkan..
kan???
haha :D

hahahahaha..
aku selalu panggil pakcik bege kafe kedaungs biler dorg bajet2 nak bagi sos blackpaper kat beger yang aku order..
ahaks!!
nasib ko la KUDIN (nme abg cafe uh),,
spe suro kedekut sangat..kan da kne dengan aku.... ;p

mne xyer...ustaz fuad citer sal cite titanic y tgh famous time uh..
dier kate..''titanic karam sebab sifat egois manusia''
ego ni ape lak ek???
bagi aku ego ni pentingkan diri sendiri..
HATI xmau ngaku kalah..poyo!..berlagak..dan xmau mengalah!!
weh!!giler r..
aku pon ader sifat ni... *_*
so aku ego xmau bagi thu korang sikap aku tu bleyh???
heeeee~:P


kawan-kawan...ingatlah...Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda:
"Ketahuilah bahwa dalam jasad ini ada segumpal daging, apabila segumpal daging itu baik, maka akan baiklah seluruh tubuhnya, dan apabila ia jelek maka jeleklah seluruh tubuhnya. Ketahuilah bahwa segumpal daging itu adalah hati".(HR. Riwayat Al Bukhari dan Muslim).

..akhirnya aku jawab jugak soalan si tentang-tentang ni...
...harap korang berpuas hati dengan jawapan aku ea...
k...bubye..
wasalam...

chau.........




Thursday, December 2, 2010

MR.BEN.ASHAARI





hari ni hari giler ak ea??
pg td bangun lambat!solat macam pelesit ilang ekor..
tu pon enon y kejut..hah!buat doser je aku ni..
tu r...
salah aku! layan setan mate...konon xmo tido..p last2 tido pukul 5
pg2 enon dtg...
""dyba...7.40!!!''
arghhhhhhh...poning dolll!! bgun cepat2...siap2 nk g stesen bas...
ohhhhhhhhhh...ak nak balik umah rupenyerrrrr!!
haha..siot punye kelam kabut!!
akhirnya aku selamat sampai umah.
8 jam tahan kencing lam bas beb!!
sampai uma makan mknn yg abang aku masak..
emmmm...leh tahan..
thumbup bro!! ude esok masak lagi ea
huhuuhu


da kenyang jom online blog jap...
bukak2 je dashboard...
wah!!!!!!!!!
follower aku bertambah beb...
sungguh ku tak sangker!!!!
huhu...
tenkiu yg follow!!
tenkiu kak yuni roomate sygs!!
tenkiut vely mush Mr.Ben Ashaari




pasal sayer join segmen En.Ben lah follower sayer bertmbah..
y wat aku sungguh terharu bile BEN yg famous update blog nih sanggup follow aku...

nah!! ad sundae untuk BEN...
sayer blanje gambar je...


nikmatilah penuh nikmat ea...
hehe...