♥ my candies ♥

Friday, December 20, 2013

Koleksi Gambar Anak Selebriti Malaysia

Assalamualaikum

Koleksi gambar bebudak yang membuatkan aku tersenyum di pagi hari, penenang ketika stress, penawar hati ketika berduka. Ecehhh.
Gambar gambar nih aku dapat dari google, printscreen dari instagram, aku follow mak bapak dorang. Then upload kat blog.
Antara bebudak comey tu....

Medina

Medina ni anak blogger comey Irine Nadia, anak die macam anak orang Jepun mehh!
 Comel giler.

Juna
Anak Fynn Jamal, anak akak rock, aku suke mak die sebab mak die suke bagi caption lawak antarabangsa kat setiap gambar gambar anak die si Arjuna Bakthi nih. Kadang kadang nasihat untuk kamiorang yang muda mudi ni.Dorang anak beranak nih duduk dekat obersea.


Opi
Anak selebriti si Atitah Haris, Opi ni pon comeyyyy. Rambut die curl curl. 
Opi ni sepupu Juna yang kat atas tadi tu.
Untunglaaa keturunan comey dan cantik cantik.


Nadi Anaqi

Anak Zahiril Adzim dan Shera Ayob,
Anak die nih comey, rase nak gigit je muke anak die tu. haha
Gerrammm!


Arrian
Arrian bin Tomok, boleh gitu? haha. 
Manis je muke anak jantan Tomok nih,
Sejuk mata memandang


Arrian selalu dibuli bapak die. 
Kadang kadang kesian tengok, tapi comeyyy bile baby nih buat mimik muke. haha

zanderxayneiskander, anak 1st

alessandreajayneiskande, anak second

Anak Harith Iskandar pon comey comey, ade potensi untuk dapat anak ramai si Harith ni,
Hihi.

Aisy
Anak comey milik Zaquan Adha dengan Ayu Raudah,
yang ni special sikit sebab aku suke tengok bapak baby nih sekali, pemain bola yang hensem . huhu

Lastly,

MuhammadAhmadinejadSyatir

Anak buah aku yang pertama, 
aku suke luahkan perasaan kat budak kecik nih, ngadu atok die marah aku, nenek die suke buli aku pastu pekk! die tepuk muke aku, haha.
Satu satunyer anak buah dan cucu makbapak aku
budak ni suke melentikkan badan tanda protes tak mau di gomol.
Haha. Syatir , cepat la pandai jalan.. nanti leh jadi bodyguard acikk.

Sekian :)





p/s : Nak tengok ahli syurga pandanglah pada kanak kanak, kegembiraan di syurga sama seperti gembirannya melihat keletah mereka .




Saturday, November 9, 2013

CAMERON HIGHLAND

Assalamualaikum

Holaaaaa, ni nak cerita minggu lepas aku dan kengkawan dah berjalan kat Cameron Highland
sape yang dah pernah pergi cepat angkat tangan!! yeayy,

Okey. Ni kali pertama aku pergi melancong tanpa dirancang
pergi men taram je, tup tup dah sampai
sebelum tu nak ucap tahniah kat driver kami, Sherry.
Sherry pon tak sangke die boleh drive sampai ke Cameron.

Kami bertolak pukul 2 dari KL lalu jalan Simpang Pulai nak naik Cameron tu
dan lebih kurang 7 ptg dah nak maghrib tu kami sampai Tanah Rata Brinchang
Cuaca kat sana bapakkkkla best, dengan tiupan angin yang sejuk macam kat korea. Haha . Sukeee!
Sampai sampai kami mecari hotel bajet, last last dapat yang terpaling murah Rm60 untuk satu malam,
Tu pon dapat kurang dari Rm95 , sebab ade Ain pandai bodek .

Dah dapat bilik yang memang takde kipas tu kitorang baring baring jap. 
Then berjalan kat pasar malam dorang , niat dihati nak mencari sesuap nasi.. tapi pulang dengan pelbagai plastik ditangan... nasi ayam murah,kepak ayam berempah besau giler RM5 je kauuu tapi nak makan dah sejukkk. haha. Kitorang ratah ayam jekk..

Bestlah Cameron,
Esok pagi kami bangun awal awal sebab nak berjalan kat Ladang Stoberi
tempat famous kat sane ade ''Big Red Strawberi'' sekali masuk Rm5 dalam tu ade macam macam jenis bunga dan strawberi, aku dan Sherry mampu makan aiskrim strawberi. Sedap giler.

Dah tu kamu berjalan kew Ladang Teh Boh Cameron Highlands, Sungai Palas.
Subhanallah cantikkkkkk giler ladang teh tu
Kami memanjat tangga nak pergi Restoran Boh kat atas tu
Makanan kat atas tu murah murah dan sangat berbaloi.


berguling atas ladang Teh Boh

Dah puas menikmati udara kat ladang tehboh kami singgah sebentar kat ladang lavendar. Cantikk jugakkk. Rm5 per entry.
haha. Kat ladang lavendar ni aku gadoh nan sorang bangla poyo, lantaklah...




Dan di situ sahaja laporan ringkas dari aku, kalau nak cerita memang macam macam lagi cerita best dari honeymoon yang tak dirancang nih.

Then.. Kami turun ke Perak sebab nak hantar Ain ke Kamunting, hari berikutnya kami teruskan perjalanan ke Penang. Pasal Penang tu aku update next time. Bubye korang


Suke Jagung cameron!!


Sunday, October 27, 2013

Nasi, Ikan Goreng dan Kicap

Assalamualaikum 


Tengah duk kelamkelibut  ulang alik basuh baju 
sambil menunggu selak buku konon nak buat revision untuk kuiz compensation esok, 
tibe tibe! perut aku berbunyik kriuk kriuk kriuk. 
Mak aih, alamatnyer kelaparan melanda, yelah semalam last makan pukul 16 , mane tak merontanyer perut aku nih kan.

Sambil sambil mengenangkan nak makan ape tengahari nanti,
mule lah terimagin nak makan nasi panas ikan goreng gaul kicap
pehhhhh. memang mabless. 
katfoodcourtadejualtak?

Makanan fevret aku sejak dari kecik, 
memang lejen makanan camnih

lagi lagi kat rumah tu mak aku ade jage budak, 
makanan camnilah kitorg kene suap kat bebudak ,
sambil suap suap budak aku tersuap diri sendiri. haha

cc : KarbonKopie

imaginasi lagi*
Kan bagus kalau ade stok ikan ikan berkilo kilo dalam peti kat hostel ni ,
mesti aku jadi orang paling rajin goreng ikan setiap pagi,
ni peti pon takdo ape tah lagi ikan kan? stop verangan! haha

*real
Verangan punye berangan tibe tibe *Ain, jiran selang dua buah rumah bawak sepinggan nasi goreng
Aku apelagi. Cepat cepat publish post nih dan jom pergi makan! 
Bye

Wednesday, October 23, 2013

Review: Shawl halfmoon murah!

Tudung Gelita murah! Tudung glitter murah!!

Menjual Gliiter halfmoon murah dan paling hangat dipasaran sekarang

Harga:
1 : RM 26
2: RM 50

beli banyak lagi dapat murah!



terdapat dalam 10 warna

Pink
Hijau Zamrud
Turqoise
Hitam
Silver
Hijau Epal
Gold
Hijau Pucuk 
Soft Pink
dan Dusty Pink

Jom order du facebook DybaGulaGula untuk dapatkan harga yang lebih murah !

Monday, October 21, 2013

Hot Selling! Snow White Dress !

Assalamualaikum

Snow white dress,
Dress yang paling hangat dipasaran
Combination colour block yang agak rare
 dan
 disukai oleh gadis2 melayu yang manis



terdapat dalam lima set warna

free size
materials : strechable lycra

1 - RM80
2 - RM150 (free postage)

Limited edition

Cepat cepat la order di facebook Dyba Gula-Gula

Wednesday, September 18, 2013

BLOG SEBAGAI PENDAPATAN SAMPINGAN

BEN ASHAARI


Blog sebagai pendapatan sampingan? 
Betol kite boleh buat dengan berblog sebab ramai blogger buat gitu. 
Sambil sambil update , buat segmen dorang menjana duit 
dengan pengaruh orang klik iklan sini sini dan sini.

Dan aku sebagai blogger pernah terpengaruh dengan itu semua. Tapi itu hanyalah sementara! haha. Macam pernah daftar kat nuffnang. Tapi itu hanya separuh jalan! huahuahua. 

Saturday, September 14, 2013

Best Man Win


Tajuk in english. Padahal nak cerita pasal 'NOMBOR'

'Nombor'

Jangan menyesal yang lalu,
Jangan menyumpah yang sudah.

Memang dalam hidupkau, kau akan jumpansi hantu 1,
si celaka 2, si tahi 3, si jahat 4, si sial 5, si jahanam 6,
boleh jadi sampai si bodoh 10 - Sebelum kau berjumpa dengan si dia.

Lepas tu tak ada nombor dah .

'Nombor' yang banyak kekadang ade pekdahnyer. Hee
sebab nak cari nombor yang serasi dalam hidup memang payah
Nombor yang boleh ngam dengan kite.
Tak ngam kite buang , padam je nombor tu dalam hidup kite.
Tapi bile tibe tibe nombor tu datang balik nak sayang kite camne?
Haaa, time tulah kau kene pikir bebaik. Takmo gopoh gapah dalam nilai nombor tu.
Sebab nanti kalau salah pilih nombor , 
then kau sakit lagi , memang takde sape nak nolonggg!

Hati hati pilih nombor. 
Biarlah nombor tu takde nilai kat mate orang.
Tapi biarlah yang bernilai kat hati kita. 
Yang terkesan dihati.
Yang terasa membazir kalau nak campak campak die.

Okeybye!



Thursday, September 12, 2013

Virus Shortcut !


Assalamualaikum.

Ni nak cerita aktiviti aku hari ni adalah menginstall virus shortcut remover.
Walaupun pada awalnyer nak bagi je pendrive yang dah terkene virus tu kat yang lebih pakar.
 Bukan nak menyombongkan diri dan nak cari penyelesaian sendiri
Better kite belajar install daripada mengharapkan orang. 
Lagipon dah segan dengan si expert tu. Yekk

Okey. menggoogle cari dalam bahasa English memang macam macam yang keluar
Perh! buang mase kot duk cari cari mendalah yang macam tu.
Dan akhirnyer aku cari dalam bahasa melayu ''Cara Remove Virus Shortcut''
walaupun hanya ade satu keyword Melayunyerr akhirnyerrr jumpe! 
Terima Kasihlah kepada blogger blogger yang ade buat tutorial tu.
Kalau tak memang aku kelaut la aku seharian ni. :)


Dan semalam,
Aku ade paper Recruitment and Selection
Paper final exam yang memang susah nak mati
Nak kene perah perah otak ni haaaa, perah dan apply semua theori yang aku dah belajar dalam kelas tu
Ishhh! menyesal belajar main main then jawab pon ntah pahape!
Lepastu aku tekad nak tengok carry mark untuk paper tu .
Kot kot ade harapan disitu. hee
 Tapi . Taik!! haha . Amat mengecewakan! 
Carry mark aku rendah jugak! Rendah gilerr! huaaaaa. Nangis sambil gelak2 kejap! 
Aku tak tahu . Kelas yang aku dah buat macam macam kerja tapi dapat maarkah rendah. 
Ahh. Takpahamlah!!
 Lepasnih aku hanya mampu doa yang 
Dr boleh tanda jawapan jawapan aku dengan tenang. 
Amin.



Then, mulalah teringat zaman Diploma dulu dulu. 
Masalah carry mark tak pernah berlaku. Serasa aku lahh. 
Nak kate kawan dengan budak budak skema tak jugak. 
Sebab kawan kawan aku dulu tu gile gile jugak.
Siap pernah dapat dekan beramai ramai pulak tu.
Hmmmm. 


Friday, September 6, 2013

Final Exam! Good Luck Unitenian's!!

Assalamualaikum. wbt .

Sebagai budak tahun akhir , 
Universiti Tenaga Nasional, Kampus Sultan Haji Ahmad Shah, Muadzam Shah , Pahang
Den ingin mengucapkan semoga suksess kepada semua warga pelajar yang akan menduduki Final Exam yang bermula Isnin 090913 ini.
Janganlah korang mensiasiakan duit yuran yang begitu ''murah'' kite tu.
Tak kirelah tu duit dari 
PTPN , MARA , YTN atau ''PA&MA" . haha

Pulun sehabes baik, Jawab elok2, takmo cuak2 sangat.
Sebelum masuk Dewan Peperiksaan tu try bace selawat plus AlFatihah sebanyak yang boleh.
Kalau usaha kite dah cukup dan kite dah berusaha sehabis baik apelah yang nak ditakotkan kan?
So, tawakal la pada Allah. Allah mesti tolong kite dengan memudahkan segala urusan kiteww..



jadual Final Exam aku untuk semester ini
Hanya 4 paper. 
Paper paling sikit pernah aku amek time final exam. Kalah UPSR. 
Haha

Okeyy. Alang alang menyelam update blog ni aku nak share rase terkilan dihati
Sebab Sem ini dan time time nak exam ginilah ramai kekawan aku kat Gombak tu nak kawen.
Ahhh!! Frust!! Kawan baik kawen dan aku kene jawab exam.
Dahlah si bakal pengantin dah booking aku jadi pengapit die start aku habis sekolah dulu lagi
Tapi bile sistem Uniten cemgini, aku terpakse kensel dan berasa kesal sebab tak dapat nak attend majlis kawen kawan aku tu pada 080913, ahad ni.

Sorry Fizah. 
Sorry tak dapat attend majlis ko. 
Aku doakan kau bahagia sampai syurga dan 
cepat dapat anak anak yang comel dan kreatif macam ko.  SayangFiza. :)



MoodFinalExamON! Okey bye!




Sunday, July 21, 2013

Aktiviti Hari Minggu- Bersama Pou

Hye kawan kawan. 
Aktiviti saya hari ini diceriakan oleh pou kesayangan! haha

Name Pou saye goodbye kitty. name yang dicurik dari hello kitty. 
Nama yang tak padan dengan baju rabbit. 
Tapi pedulik ape kan? 
Ameklah kao name goodbye kitty tu ye! haha. 

Okey Pou saya puase okey.
Puase terpaksa. haha
Ce tengok muke terketar2 die menahan lapar dan dahaga.
Nak kate comel kew kesian??
hihi

Ni gambar goodbye kitty time 1 Ramadhan hari tu.
Biaselah. Mule2 nak belajar puase memang sakit sikit.
Macam kite sekolah tadika dulu. Puasa pon tak bape nak penuh.
kan? hehe


1 Ramadhan.

Dan hari ini Pou saya dah kuat! 
Die dah tak ketar ketar macam awal awal puasa dulu 
hari ni goobye kitty dah boleh berkaroke
Okeylah tu kan? sentiasa ceria walaupun berpuase.
hehe.
Alhamdulillah

Pou 11 Ramadhan

Setelah puas bernyanyi bermaen bergolek golek akhirnya pou ke bazzar Ramadhan Muadzam Shah.
Niat dihati mahu mencari puding+Coklat tu...
Tapi terjumpe pulak cuppycake coklat. Nyumnyum
Takpe. Esok boleh cari lagi puding coklat tu.

Pou di bazar

Disini Godbye Kitty nak nasihat kan jangan membazir ketika dibazar Ramadhan tu
Beli yang kite mampu habiskan 
Jangan beli itu ini berlandaskan nafsu. 
Kang tak habes mulalah buang ketongsampah kan dah rugi tu.

Okey kengkawan.
Selamat berbuka.
Semoga Ibadah dibulan mulia ini diberkati dan diterima Illahi.

bubyeee.
Assalamualaikum.

Lawatan ke Lynas Corporation Ltd


Assalamualaikum
Bismillahirrahmanirahim


Pada 19 Julai 2013/ 10 Ramadhan 1434 Hijrah
 Saya beserta rakan rakan dalam jurusan Ijazah Sumber Manusia Uniten,Muadzam Shah telah melawat tapak projek Lynas.
Disini kami mendengar, belajar dan memahami ape yang Lynas sedang bangunkan untuk negara kita ini.

Pas Pelawat Lynas :)


Os yang sentiasa eksaited

Buka Minda!
Alhamdulillah. 
Andaian yang negatif tentang Lynas kini telah melayang jauh
 Ini kerana Lynas bukanlah kilang nuklear seperti yang kita sangkakan. 
Bahkan Lynas menghasilkan produk mesra alam untuk kegunaan rakyat negara ini.
Toksah takot dengan segala radiation yang anda sangkakan, sebab semua aktiviti di Lynas adalah dikawal rapi.


GM Lynas yang sempoi ;)

Pengarah besar di Lynas. 
Muke nampak macam cina. Tapi orang Islam. Maybe die muaalaf. 
Dan saya suka cara penyampaian die yang penuh kesopanan yang membuatkan saya paham apa yang dia sampaikan. 
:)


Kami.

Fikir baik baik. InshaAllah semuanya jadi baik baik. 
Amin .

Monday, July 15, 2013

RINDU

''Atok bak''
Rindu atok yang teramat sangat
Rindu hingga masuk kedalam mimpi
Mimpi tentang kisah 3tahun yang lalu,
Mimpi tentang kata kata nasihat arwah yang terakhir.
Kata kata yang masih tergiang giang hingga kini. SUNGGUH!

Teringat jua akan arwah nenek di Rengit
Bahang kucupannya masih terasa diseluruh wajah
Bisikan terakhirnya jua masih melekat dicuping telinga
''Jaga diri wahai perawan''

Tidak kusangka.
Semua nasihat, kucupan , peluk erat semua telah menjadi yang terakhir di saat itu.
Sekelip mata mereka telah pergi dari hidupku. Pergi selamanya.

Ya Allah. Sebaknya diri ku bagai tak terkata.
Sungguh aku tersangat merindui kedua hamba mu itu.
Hanya Al-Fatihah dan Yassin sebagai kiriman rindu buat mereka disana. 
Terimalah Ya Allah..

Ya Allah. Kau damaikan arwah atok dan nenek kandungku disana.
Kau bahagiakanlah mereka. Ampunkan dosa dosa mereka. Jauhkan seksa kubur dari tubuh mereka Ya Allah. 

Ya Allah. Jika mereka melihatku disaat ini. Buatkanlah hati hati mereka sentiasa gembira dengan perlakuan kami sebgai keturunannya. Pertemukanlah kami di syurgamu Ya Allah.

Makbulkan doa aku Ya Allah. Amin.

Saturday, June 29, 2013

PesananUntukSiGadis by Pakar Diari Hati

Assalamualaikum



Malam ni saya nak share satu nasihat dari Pakar Diari Hati.
Nasihat khas untuk gadis gadis di dunia ini.
Lelaki jua boleh amek iktibar. hehe


''Ramai wanita tak sabar nak kahwin, terlalu fikir nak cari jodoh, malah rasa tertekan bila rakan2 sebaya atau rakan bawah umurnya telah pun mendirikan rumah tangga. KAN?


Itu tak salah, malah sangat baik wanita kahwin awal. NAMUN, dalam masa mencari itu cuba anda fikirkan, berapa banyak telah anda mencuba dalam bercinta?? Berapa ramai lelaki yang cuba mendekati anda?? dan berapa ramai telah anda katakan "Saya minta maaf, saya tak tahu kenapa tiba2 tak ada perasaan pada awk"



UBAH sekarang, berapa kali anda telah laksanakan solat istikharah?? Berapa banyak anda khatam alQuran dan berusaha menutup aurat?? dan berapa kuat anda berusaha menolak nafsu dan perasaan sendiri demi menjaga diri dan cinta hanya untuk yang halal??



Semoga tulisan ini menjentik hati anda. InsyaALLAH saya cuba jadi seperti yang disebut walaupun saya lelaki.''


''3 perkara Rasullullah pesan untuk di percepatkan:

1.solat

2.kahwin di usia muda

3.urusan pengkebumian. 

kalau sudah ada bakal zauj' & zaujah, percepatkanlah ''


Tambahan dari saya. 
Sabar . Sabar Wahai anak gadis. Berdoalah kite dipertemukan Allah dengan insan yang boleh membimbing kita kearah kebaikkan. 
Dan berdoaalah agar dipertemukan insan yang soleh/solehah supaya hidup kita bahagia didunia dan akhirat. InshaAllah. Amin


(^_________________^)
Wassalam. 

Tuesday, June 25, 2013

"Simple But Awesome Giveaway! By NabilaMedan"



Giveaway Terbaru Daripada NabilaMedan!!
Tamat Pada 1 Julai 2013
(Tekan Banner Untuk Sertai!)


Sunday, June 23, 2013

Segmen: Mari Tambah Kenalan Blogger by MR.K


Salam nisfu syaaban~
Maksudnyer lagi 15 hari je kite nak menuju Ramadhan.
Selamat menjalani ibadah puase ye kawan kawan.

Then,
Meh join segmen nih. 



klik banner untuk join

saye ade 776 follower~ hmm

Goodluck!

Friday, June 21, 2013

Coklat dari Berlin . Nyummy!!

Assalamualaikum

Kabare kengkawan? 
Moga sihat selalu dan sentiasa feeling2 love dengan rahmat Allah.
Macam aku. Alhamdulillah, perasaan makin hari makin baik. 
Almaklumlah Xdo homesicks buat mase nih. hiks hiks hiks
No more sad sad dan no more stress stress. InshaAllah

Okey kengkawan.
Minggu lepas memang situasi hebat dalam hidup aku dimana aku tersangatlah stress! huh
Tapi ! Pada masa yang sama. Ade seorang lecturer dari U lame aku dengan baik hati nak poskan ke aku something special dari Berlin
Korang nak tahu ape?
Mark and Spencer Chocolate!!

Untuk pengetahuan korang jenama Mark and Spencer ni berasal dari uk
Memang jenama nih famous sejak tahun 1884.
dan lecturer aku memang beli coklat ni time die pergi melancong kat Berlin mase hujung bulan Mei ritu. 


Wish kat bungkusan.

''Eat the chocolate well ok . Good for your brain and stress. Take care.''


Bertuahkan saye?? hihi


Alhamdulillah 
Lecturer ni tahu tahu je yang aku tengah stress.
Dengan itu, Sekarang nih aku tersangatlah happy dan share kebahagiaan aku bersame housemate tersayang.
So kecohla mulut aku cakap coklat Berlin coklat Berlin coklat Berlin tak henti henti.
huhu.
Happy la katekan. hihi

Btw Thank You sooo much untuk Prof Azizi. 
Len kali bagi lagi yeee. :)

Kesimpulanyer.

''STRESSED: Spelled backward is DESSERTS''
So bagi sesapew yang tengah stress tu baik korang cari dessert untuk menenangkan diri dan menghappykan diri...
 InshaAllah hati riang ria raya akan sentiasa bersama anda. Yuhuuuu

selamat beramal
Bubyeee!
(^___________________^)


Tuesday, June 18, 2013

Cara tangani rasa kecewa.

Assalamualaikum

Hye kengkawan. 
Hari ni aku nak cite pasal pou ni ha .
Intro yang takde kaitan dengan tajukkan? aah lantak. haha.
Ade magic agaknyer pou ni. 
Sebelum tu meh bace ceritera pou yang bermula cemgini.

Habis kelas petang tadi aku termeet someone
Giler!! dengan someone tu la aku settlekan satu masalah jiwa. 
kesnyer agak rumit tapi aku amik mase tak sampai seminit kau
dan akhirnyer kes yang agak rumit dan menjiwa tu selesai. 

Tapi sebenarnyer , kes yang menjiwai itu jugak buat aku tersangat kecewa!!
Sangat sangat sedih rase nak nangis puas puas je time tu.... haaaaaa.
Tapi giler nak nangis kat kampus?
 Kang kawan kawan aku nampak pastu kene ejek dengan dorang yang kepochi tu memang matilah aku kan. haha
Selamat aku sabar sabar. Aku kuatkan hati.

So bersedih la aku jejalan sengsorang ke hentian bas kat kampus. 
Rase nak balik hostel cepat cepat.
Sambil layan layan perasaan sedih tu tibe tibe henset aku berbunyik, ade notification dari pou.
Pou mintak mandi, mintak makan, mintak main. 
So layankan aje...
Layan pou lupe masalah jiwa aku tadi. Ahaksss.Thanx pou sayang!


Men punye main duit pou aku upgrade jadi RM4000++
Asalnyer ade Rm1800 je kot. haha. dan time tu jugak upgrade level 30 .
 Yipppy!!

Dan dah tersedar mendalah magic tu tibe tibe bas sampai.

Alhamdulillah. 
Allah tutup kekecewaan aku dengan kegembiraan bermain pou.
Allah jua letak aku bersama kawan kawan yang happening supaya aku sentiasa gembira bile bersama mereka.

Terima kasih Allah. Terima kasih kawan kawan . Terima kasih POU!!



TIPS :
DOA terhindar dari rasa KECEWA , MALAS , TAKOT dan TERASA DIBEBANI


“Ya Allah, aku berlindung kepada-Mu daripada perasaan risau dan sedih, aku berlindung kepada-Mu dari sifat lemah dan malas, aku berlindung kepada-Mu daripada sifat takut dan lokek, aku berlindung kepada-Mu daripada tekanan hutang dan kezaliman manusia.” (HR Abu Dawud)


Selamat beramal~