♥ my candies ♥

Monday, February 21, 2011

bertaubat yang tidak berkesudahan

konon!
aku dah bertaubat..
xmo lewat solat~
xmo bangun lewat...
nak rajin bace buku,bace nota....;)
but aku try to change...cuz ALLAH always give me the chance.
insyallah...

ad gak bertaubat
tak nak men zombi vs plant..
tapi still berlawan utk mendapatkan pingat emas die..
adik aku da kalahkan ak beb!!

konon ,,,jugak bercita-cita
taknak men FACEBOOK ;p
tapi~tu kerje giler bagi aku,,,,

dan sekarang...
aku tak tahu bile nak taubat men game pinguins nih...
aku bantu dorg cr jalan...tapi aku jugak yang pening....haha!!
comel tol dorg..
tapi wujud PERSOALAN??? jalan untuk aku ad dorang carikan?? haha SERABUTS!


haha....
pukul 12. tengahharii..
sekrg prut aku dah bunyik-bunyik..
tandenyer minta di belai...
nak makan beb!!
pas makan,nak tido sunat zohor..
bagus x?
heee...
caucincau...





Saturday, February 19, 2011

AKU BLOGGER YANG SOMBONG YE?

salam...
tengah buat2 nota tetibe aku teringat kat blog...
teringat yang aku ni macam sombong....
mane taknyer....bersalah kot... =.=''
korang yang baru follow aku, tapi aku tak sempat nak follow korang..
sorry tau kawan-kawan...
dyba tengah busy..
test,quiz berlambak...
pastu line wireless pon tak dapat...
nak balas komen korang pon tak boley...
nak bace blog faveret macam blog HIRO, HISYAMUDIN ,kak YUNI, kak LIZA ,Enon dan kawan2 blog yang comel dan hensem pon syik terbantut....
erm....by the way...
lau line tenet da okey..dyba pon da tak bizi....
insyaallah...dyba akan aktiff balik...
hehe.....
okeylah......nak sambung wat nota...thanx kak YUNI cuz bagi pinjam mr.brok ni ....
hehe...
keep in touch ye kawan2 sumue.......

SAYANG KORANG SEMUA!! =)

Friday, February 18, 2011

MALWARE DETECTED???? ape tu??

ini AMARAN!!

click untuk tumbesaran mata..

aku pon tak paham nape tu jadi?
adakah masalah website berdomain tu??
atau mmg laptop aku nak kene penyakit...

kesannyer aku tak boleh bukak dashboard aku..
dengan itu aku tak boleh tengok korang update post...
xboley nak approve komen..
doyai...
takut la aiiiii...


pertanyaan aku...
macam mane mendalah ni boley terjadi?
ape yang aku boley buat?
ape ubat die?

sile tgglkan komen...
ehh?? cmne nak bace komen tu nanti??
hahaha
chat je kat sebelah ni..... ;)




Wednesday, February 16, 2011

aku jakun tengok Hana Tajima ajar pakai shawl.... gile


mmg dr dlu die ni cantik...
kan?kan?kan?

gile nok!!
tadi aku tengok video tutorial cik epal..best!!
pastu nengok si HANA TAJIMA ni pulak..
siyes simple je bebeyh..
pakai jarum peniti je..
xyah susah-susah nak cr kerongsang gedabaks!!
hahhaha..
jom layansss~







hahaha..
da banyak lagi kat youtube..
:)



SAYA PUNYAI 100 - 500 FOLLOWERS.



blogger-emoticon.blogspot.com
rase mcm nak demam..
tapi demi stdy...
sy kene kuatkan semangat!!
fuhh..
kekawan~
wish me luck for the test ye...
blogger-emoticon.blogspot.com

Tuesday, February 15, 2011

Alangkah indahnya hidup ini,Andai dapat kutatap wajahmu, Kan pasti mengalir air mataku,Kerna pancaran ketenanganmu.....

Alangkah indahnya hidup ini
Andai dapat kutatap wajahmu
Kan pasti mengalir air mataku
Kerna pancaran ketenanganmu

Alangkah indahnya hidup ini
Andai dapat kukucup tanganmu
Moga mengalir keberkatan dalam diriku
Untuk mengikut jejak langkahmu

Ya Rasulullah Ya Habiballah
Tak pernah kutatap wajahmu
Ya Rasulullah Ya Habiballah
Kami rindu padamu
Allahumma Solli Ala Muhammad
Ya Rabbi Solli Alaihi Wasallim....
http://www.free-lyrics.org/22404-Raihan.html

Alangkah indahnya hidup ini
Andai dapat kudakap dirimu
Tiada kata yang dapat aku ucapkan
Hanya tuhan saja yang tahu

Kutahu cintamu kepada umat
Umati kutahu bimbangnya kau tentang kami
Syafaatkan kami
Alangkah indahnya hidup ini
Andai dapat kutatap wajahmu

Kan pasti mengalir air mataku
Kerna pancaran ketenanganmu
Ya Rasulullah Ya Habiballah
Terimalah kami sebagai umatmu
Ya Rasulullah Ya Habiballah
Kurniakanlah syafaatmu....

Sabda Nabi Muhammad صلى الله عليه وسلم yang bermaksud"Sesiapa yang berselawat ke atasku sekali maka Allah akan berselawat ke atasnya 10 kali, menghapuskan kesalahannya dan mengangkatnya 10 kali darjat""

SALAM MAULIDUR RASUL ;)

Sunday, February 13, 2011

ROSALINDA

name sebenar dier THALIA..
comel.cantik.lawa.
yang penting seksi.... ;p
kan?kan?


aku suke giler citer die...
ROSALINDA~



dulu time kecik-kecik...
tp xla kecik sgt..
time form 1,2,3 gitu...
cite die ni tgh famous amous~
satu family join sesame nonton cite nih...
giler bebeyh!!

mak
akan siapkan keje uma before pukul 3 ...
sebab nak ''landingkan'' diri utk nengok cite faveret dier...

babah..
balik je keje mesti akan ikut join...
mukan nak rehat...

abang-abang..
dorang layan pas balik skola...p kene solat dulu la kan?
sambil-sambil makan depan tv tanpa pakai baju...
huhu..

aku~
sanggup pegi training lambat semata-mata nak tengok cite ni...
dapat tgok kejap pon jadi r...
hahaha...

kawan-kawan
akan cite sal cite ni (gossip panas) kat skola!
haha..

dak-dak form one mmg gitu~
skrg tengah layan cite thank you...
p bali je unisza...da tak layan...
wahhh
sadis bebeyh!!!

Friday, February 11, 2011

KENE KEJAR BUDAK TOMBOI,

Satu hari, aku pulang dari kelas ngaji,
pulang same-same nan adik lelaki aku...
baju kurungku sangat comot, tudung komot-kromot!!
kasutku berlubang di tumit!! haus dimakan jalan agaknyer ;p
kainku senteng,
siyes!! aku mmg sangat comot-momot time balik sekolah,
haha..sangat kelakau lau nak ingatkan balik..

Time syok-syok jejalan,
tibe-tibe ada sorang tomboi lalu sebelah aku,
actually die tu pompuan, (tomboi kan?)
die xpakai tudung,
rambut die lawooooo ooooo!! kusut-masai~
berseluar pendek, berselipar jepun yang macam nak putus talinyer...
sambil usung beg adik die.... ;p

So, aku jeling-jeling je bile die lalu sebelah aku..
bile die dah jauh ue...
secara sengaja aku nak cari gaduh *tibe-tibe je kn?
aku toleh belakang dan ejek die....
wehh!! tomboi...rambut kerinting-kerinting cam megi!!!!

tomboi tu pon balas toleh dan terus kejar aku...
hahaha....
lawak siot aku lari nan baju kurung & kain kaler ijau time ue...
kakiku pendek time tu dan membuatkan aku terlalu tidak bernafas untuk berlari..
cuak!!cuak sangat!! bile tomboi tu kejar aku..
sian adik aku, die kene lari jugak..haha!
bengong unyer tomboi!! laju nak mampus die kejar....FUHHH!!!

Tapi..aku agak bertuah, sebab die kejar aku time aku dah nak sampai ke umah..!!
haha!!!
PADAN MUKE KAU!!

Sampi je umah, aku citer kat abang aku..
abang aku kate ak ni GILER EJEK BUDAK TOMBOI TU...
sebab die kate budak tomboi tu OLAHRAGAWATI SEKOLAH DIE!!wahhhh~dupdap!!

hahaha!! memang aku gile...
gelak sorang-sorang bile teringat cite time kecik-kecik tu..
ahaks!!!

Thursday, February 10, 2011

Sunday, February 6, 2011

GEGAR 1OOO BLOG

SAYA SOKONG DUNIA BLOG dan SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG ! ANDA BAGAIMANA ??

Friday, February 4, 2011

den suke!!!



NODAME CANTABILE
watak terlibat
Chiaki Shinichi ( tamaki hiroshi )
Nodame Megumi a.k.a nodame (ueno juri )



nodame adalah watak tercomel dalam drama ni,
suke curi makanan orang ,kuat makan, comot momot, pintar men piano dari kecik,
bercita2 nak jadi cikgu tadika dan banyak lagi....
kehkeh...
selalu kene pukul dengan

chiaki senpai


chiaki senpai adalah seorang yang sangat hensem,
pembersih... (selalu mandikan nodame yang maung tu)
cool & bijak ,
romantik,
bercita-cita tinggi....

amaran!! jangan kacau dia...die pakwe dyba...hehe =.=''


nodame suke nak cium chiaki...cium curi2...lalala
tapi selalu tak dapat...
haha..padan muke

dan



gambar ni adalah babak yang paling aku suke!!!
cuz time ni chiaki menunjukkan cinta die pada nodame...haha!!
chiaki CARI nodame dan nak PUJUK nodame....
nodame merajuk balik kampung lepas wat okestra pertama dia....
dia majuk sebab die takut dia kalah dalam pertandingan okestra tu
dan takut tak dapat same-same sambung study nan chiaki kat PARIS!!! sedeyh gilerss time nih!!
Nodame tengah kecewa giler bebbb!!!
haha... dan...
chiaki sampai & jumpe nodame terus peluk nodame sambil cakap gini;


chiaki : i will never forgive you'
nodame : merry christmasss (haha..ngok!! nodame malu2 la weyh)

nodame makin selesa dalam pelukkan chiaki....
dan chiaki peluk nodame erat-erat!!
sambil teringat yang dia marah nodame

chiaki : the idiot!!! sambil ketuk pale nodame
nodame : that's enough!!! mukkyaaaaaaa....(sakit la!!!) whats wrong with plying the piano freely or for the fun???
chiaki : that's why... im telling you the truth to seperate those thing clearly~

gyaaaabooooooo!!!
tibe-tibe dyba datang!!! dan baling dorang nan kasut!!
pelukkan mereka pon terlerai....
hahahahahaha....
grrrrr!!! jeles kot!!!
tgok dorang peluk-peluk ni!! haha ;p

so watak tambahan adalah dyba ;p


susah tol nak jadi pelakon kan...
watak tambahan baling kasut pon ok kan????
kahkahkah

btw.....enjoy the drama ye!!!

hello..hello... ada orang tak?

ade orang tak?
haha....
nak mintak tolong,,,,,,
malam ni saya sangat lapar...
lapar sangat2.....
boley tak belikan saye kek coklat?
takpun kek stoberi..???
hahahahaha!!
makan coklat pon best gak kan??


haha...rase nak pelempang je perot nih....
jangan dilayan sangat,,,
da malam2 saje nak wat hal.....
better siap-siap p tido


dan wish


to you all!!
bubyeeeee!!

Thursday, February 3, 2011

"The most memorable moment"





hahaha....sambil2 den nengok cj7 yang comel nih...
dop salah kan lau den join the contest?
kehkeh


dan dyba mempertaruhkan gambar bawah ni... ;)
korang nak tahu tak kisah disebalik gambar tu??
hehehehe

ni lah gambar kami dapat anugerah dekan beramai2...
and for the first time!! budak2 insurance unisza meletup!!
cuz mampu mencatatkan keputusan yang sungguh mengharukan tu ..haha ;p

hampir 3/4 budak2 dalam kelas dyba dapat dekan...
time ni kami di semester 3..


alhamdulillah.... ;)

tapi sorry..
dyba bukan nak berlagak kew aper...
bagi dyba biarlah gambar ni jadi sumber inspirasi kami untuk terus peroleh kejayaan..
kejayaan dunia yang menjadi titian ke akhirat...


BTW meh kite share kate-kate dari Dr Fadzilah Kamsah,
bagi dia, pelajar yang cemerlang ialah pelajar yang:-
  • Taat kepada Allah,
  • Mendirikan sembahyang,
  • Menghormati kedua ibu bapa dan sentiasa mendoakan mereka,
  • Hormati & sayangi guru,
  • Bersungguh-sungguh dalam melakukan kerja untuk mencapai kecemerlangan,
  • Suka pada setiap mata pelajaran yang dipelajari,
  • Membantu rakan yang memerlukan, (study group tu bagusss!! )
  • Berdoa dan bersyukur kepada Allah,
  • Sentiasa bertawakal,
  • Mahir dalam setiap mata pelajaran.....
Kita juga perlu ingat pelajar yang cemerlang, adalah juga cemerlang pada akhlak dan tingkah lakunya dan seimbang dalam kehidupannya. Kecemerlangan pelajar bukan semata-mata dilihat pada nilai akademiknya sahaja.


kepada kawan -kawan seperjuangan!!
''tuntutlah ilmu sampai ke negeri china''
cewahhhh!!

Doa+usaha+ikhlas+tawakal ,insyaallah kejayaan itu milik kita,
renung-renungkan dan selamat beramal!!

Wednesday, February 2, 2011

The Times - Kasanova

Yeayeayea shooopbeeduaaa

o lupakan saja
cherita lama
menjadi sejarah
o biarkan semua
jiwa merana
menjadi irama

Yeayeayea shooopbeeduaaa

chintamu oh chintaku
bertahun lama ku tunggu
tak mungkin seperti dulu
chintamu oh chintaku
sesuci bunga menguntum
tak mungkin gugur & luruh

Yeayeayea shooopbeeduaaa........hahaha


credit to : malaypark

p/s : like sini like sane is better than LOVE sini sane