♥ my candies ♥

Saturday, February 2, 2013

Jage Diri :)

Assalamualaikum semua.
Kabare? Waras? Wes mangan?
Opss Terjawa pulaks.
Hekheks

Saye disini nak update sikit je pasal rutin harian sayeee. Sikitje!
Nak tao tak saye cuti 5 bulan? 
Perhhhh. kematu dok umah ni kalau tak buat ape-ape
Tetapi nasib baik mak saye jage baby~
Ade jugak kesempatan saye menolong menjagonyer
Isnin nanti kene jage 5 babys
Termasuklah anak buah pertamo den si Syatir tu.

Okey berbalik kepada tajuk,
Den nak bercerito yang nak jago baby ni kite kene jage elok-elok
Ibarat jage diri sendiri
Yela baby kan tak pandai cakap lagi
Kadang dorang rengek rengek bebel bebel bahasa pelat memang susah kite nak paham
Tapi kene terai memahami apa yang dorang coba cakapkan tu
Haha
Kadang kadang nak melayan balik dengan bahasa pelat memang kelakar,
Tapi dengan layanan kite tu jugak yang buat baby baby ni rase kite memahami dorang
Dan mereka akan merasa selesa dengan diri kita
Ekss?? Ape aku dah merepek ni? 


BabyDemam


Dan 
sejak kebercutian dan menjaga baby nih
Boleh pulak aku kene jangkitan demam si baby sorang ni
Kuat bona virus die berjangkit ke aku
Ke aku dah memang nak demam??
Habesla meleleh semua cendol mendol asli dari idong aku
Slrrrrp! Haha
Sekarang musim demam. 
So jage diri dan banyak minom air suam ye!

Dan
Boleh pulak tereksiden haritu
Habis berdarah darah kakikukk
Sakit wooo
Mulala jalan terhenjut henjut
Nak meraung tapi rase malu pulak
So den tahan dan rengek rengek depan baby
Tapi baby baby tu bantai gelakkan aku
Haha. Giler! Tapi takpe .
BabySitterComel ni happy bile korang happy.

Okeylah
Sikit ni jelah yang mampu den update
Nak cebok budak jap. haha
Nanti sambung lagi dengan cerita yang lagi panas!
hehe

Bubyeee

(^_______^)





P/s: Baru je cuti tapi macam macam dah berlaku. BTW JageHatiJageDiriJageImanInshaAllahSelamat :)

5 comments:

ziqa nuar said...

wah! nt sy kwen, sy nk anta anak sy kt awk. skian wekk :p

dyba gula-gula said...

Okeh Ziqa!! g jge kat rengit pon saye sanggup. ngeee.

kaizen said...

comel jer baby tu...

♥ CIKZEK ♥ said...

lama benau cuti ! huhuhu

dyba gula-gula said...

Perhhhh. CIKZEK dtg komeng!! mmg lame benauuu!