♥ my candies ♥

Tuesday, June 18, 2013

Cara tangani rasa kecewa.

Assalamualaikum

Hye kengkawan. 
Hari ni aku nak cite pasal pou ni ha .
Intro yang takde kaitan dengan tajukkan? aah lantak. haha.
Ade magic agaknyer pou ni. 
Sebelum tu meh bace ceritera pou yang bermula cemgini.

Habis kelas petang tadi aku termeet someone
Giler!! dengan someone tu la aku settlekan satu masalah jiwa. 
kesnyer agak rumit tapi aku amik mase tak sampai seminit kau
dan akhirnyer kes yang agak rumit dan menjiwa tu selesai. 

Tapi sebenarnyer , kes yang menjiwai itu jugak buat aku tersangat kecewa!!
Sangat sangat sedih rase nak nangis puas puas je time tu.... haaaaaa.
Tapi giler nak nangis kat kampus?
 Kang kawan kawan aku nampak pastu kene ejek dengan dorang yang kepochi tu memang matilah aku kan. haha
Selamat aku sabar sabar. Aku kuatkan hati.

So bersedih la aku jejalan sengsorang ke hentian bas kat kampus. 
Rase nak balik hostel cepat cepat.
Sambil layan layan perasaan sedih tu tibe tibe henset aku berbunyik, ade notification dari pou.
Pou mintak mandi, mintak makan, mintak main. 
So layankan aje...
Layan pou lupe masalah jiwa aku tadi. Ahaksss.Thanx pou sayang!


Men punye main duit pou aku upgrade jadi RM4000++
Asalnyer ade Rm1800 je kot. haha. dan time tu jugak upgrade level 30 .
 Yipppy!!

Dan dah tersedar mendalah magic tu tibe tibe bas sampai.

Alhamdulillah. 
Allah tutup kekecewaan aku dengan kegembiraan bermain pou.
Allah jua letak aku bersama kawan kawan yang happening supaya aku sentiasa gembira bile bersama mereka.

Terima kasih Allah. Terima kasih kawan kawan . Terima kasih POU!!



TIPS :
DOA terhindar dari rasa KECEWA , MALAS , TAKOT dan TERASA DIBEBANI


“Ya Allah, aku berlindung kepada-Mu daripada perasaan risau dan sedih, aku berlindung kepada-Mu dari sifat lemah dan malas, aku berlindung kepada-Mu daripada sifat takut dan lokek, aku berlindung kepada-Mu daripada tekanan hutang dan kezaliman manusia.” (HR Abu Dawud)


Selamat beramal~

3 comments:

NurainSuperr said...

comey pou dia :D

Tcca Anuar said...

pou mengubat hati dan lara. wah~ best best. suka main tapi malas nak jaga. happy selalu kay :)

Topik said...

Do`a yang baik diucap wanita yang baik...