♥ my candies ♥

Sunday, May 15, 2011

Aku Skendel



Salam semua..
Dah lame aku tak update blog..
Tapi bile terdengar lagu ni..tibe2 hati aku terdetik nak menaip balik..
Siyes aku rindu kat korang….
Aku teringat lau kat u sane time maghrib gini aku mesti baru je pas mandi..
 aku solat magrib…pastu tu tunggu isyak…
lau aku nunggu dengan online facebook dan bace blog alamatnyer isyak aku pukul 12malam..hehehe
kadang2 sambill menunggu tu aku order makanan,
order kat abang buger tak pon kat akak café jual mskn panas…
order gune mesej je pon..senang giler hidup depan café UNISZA ni..huhu

Cakap pasal skendel..hehe
aku nak taip cite pasal kawan2 lelaki aku..
yela..dulu kan aku dah cite sal dak2 pompuan kelas aku..
ni lelaki la plak ye…sory apai..sebab aku baru nak update pasal mende ni..huhu ;p

ok… korang nak tahu tak yang budak2 lelaki aku ade 10.
Semua otak gile2..gilew happening klas aku time dorang ni bergabung…


Okey mule2 aku nak cite pasai omar..
Omar ni class representative aku..
Aku ingat mase mule2 jumpe die..gileww skema kau!! Hahaha
Tapi bile dah nak habes ni aku dapat rase omar makin hensem..hehe..maap jiah..;p
Omar ni jugak tempat aku berbalah..kdg2 ade je idea yang bercanggah dengan die…hehe
Trade mark die Panas aku! Huhu..



Cite pasal omar mmg banyak.. jom layan cite pasal Apai plak ye…hihi
Apai.. bile die nak kenalkan diri msti cakap gini…
*name saye Fairuz Firdaus Bin Tukimin~Asal JB..pooyoo..tp best!
Apai lau cakap..mate die keatas tangan die goyang2 cari idea..hahaha
Yang aku mmg tak lupe pasal Apai ni,aku suke ejek kasut koyak die..gilewww jimat dak llki nih
Lagi satu suke curi makanan dalam pinggan orang..gilew aku ingat kau curi bebola ikan dalam pinggan aku!! haha
Apai ni berkarisma…bertanggungjawab….suke tolong perempuan…sayang nenek die….kuat gelakk..hahahaha
Tak mao puji lagi..nanti apai buat pipi kembong mate juling2 tahan malu..…;p
Siyes kawan dengan Apai ni mmg best…



Then jom kite dengar cite pasal Weay plak ye….
Weay ni mamat jiwang dari kelate.. aku mule rapat dengan die mase Sem3..
Mase tu kitorang pergi tasik kenyir…. Gilew sporting si Weay ni nyanyi lagu Wali band-Dik , duet dgn Apai..
mmg gelak sakan aku time tu kau tau,
dalah menunggu bas time tu  bosan tahap dewa tgh sembelit …..
ko plak datang wat lawak kat kami…mmg aku ingat rrrrrrrr,,,,
Gileww mamat ni suke ejek orang…lau tengok muke die ngejek tu aku mesti ingat adik yunus aku kat umah…
sejibik kot muke kau!
Weay jugaklah budak lelaki first yang add facebook aku……
Seingat aku r.. hehe
Siyes Weay..kaulah pahlawan sedut yang terbest kat dunia nih!

Bile dah cite pasal Apai n Weay tak lenggkaplah dorang ni lau aku tak cite pasal Amir..
Sebab dorang ni kire macam do re mi ..tiga sahabat yang sentiasa bersamee,
Datang klas same2.mkn same2.pergi toilet bele rambut pon nak same2..…
eh ne aku tahu dorang bele rambut nih??? ngeee ;D
Aku rapat dengan die time sem last..mule2 aku pikir die garang ,pendiam..
bile dah kenal tu mak oi!gilew best kau ni kau tahu..huhu
Amir febregas name baik die… febregas tu hensem beb!


Then aku nak citer pasai Zul..
Zul ni orang Perok..sopan tuutur katenyer… menghormati perempuan, caring…
 bla..bla..bla....byk sgt nk pujinyerr…hehe..
Zul pernah tolong bawakkan aku pergi hospital time aku demam mase sem 3 dulu..
segan time tu nak mintak tolong kat die..
tapi bile Ana&Enon pakse sebab takut aku kene HINI , aku pergi jugak akhirnyer..hehe
akhirnyer aku selamat dari penyakit tu……. Terharu aku dengan korang…
thanx Zul, Ana & Enon…J

Omar da, Apai Weay Amir pon dah, Zul baru je pas cite..dah lepas 5.ad  lagi 5 .hehe
Ok…aku nak citer kisah mamat polis dalam kelas aku..


Polis pertama Din…
Din ni abe klate same cam Weay ,
Aku kenal din time sem 1 lagi…
Din ko ingat tak kite cari roti burger satu Kuala Terengganu..naik van kuning Pok Mat plak tu…huhu
Gara-gara nak wat share niege beger mase hari usahawan sem 1 dulu..Din datang tolong kami…
yuhhhuuu..lawakk baiiii
Kmaruddin ni lau kechek klate die , lagi2 bile die nak membebel…siyess aku langsung tak paham…
tapi bile die tengok reaksi muke aku die terus tukar bahasa melayu biase,,,
caya r Din!! Kau mmg seorang yang memahami… huhu ;p
eh Din…lupe nak amek beg comel ko yang aku suke tu..nnt poskan kat umah aku ye ;)


Polis kedua plak si Syam..
Syam ni sweet orangnyerr…
aku suke lau dapat wat assgment dengan Syam sebab Syam ni sangatlah rajeen..
teringat time semester 2 dulu..kitorng kene wat esemen buss math..
kbyknnyerr Syam yang carikan jawapan siap dengan jalan kire,
pastu kitorang yang pompuan ni just salin balik comel2 and submit kat lecterer..
berkat kerajinan Syam…Syam dapat dekan time tu..aku tumpang gembiree je…hhehe..
Syam same je mcm Din..suka oyak bahase kelate yang sukar dipahami,,bebal otak dok pikir..huhuhu
Pastu dorang jugakla yang kene translate balik wat kami paham..
sekarang bahase tu la yang aku rindukan…


Polis tercomel adalah si Daus..
Daus kire pak ustaz dalam kelas kami.. sebab Daus sokmo bacekan doa untuk kami..
Setahu aku Daus ni orang Selangor..
tapi bile dah jadi geng dengan geng2 polis die..geng kelate tu..
bahase yang Daus gunekan pon dah bertukar kearah bahase kelate..hehe
gileww hebatnyer pengaruh bahase klate ni mak oii…
dan bertapa hebatnyer persahabatan ko dengan kawan2 ko..goodboy bro!!


dan aku nak cite pasal abe Izaham..
mamat ni  fames kot kat facebook… hehe..
siyes aku tak pernah bergambar dengan zaham..
and last night I with him…dinner night LOL … huhu
one picture has been taken..i’m admit that we’re so sweet… yehh!!
*blushhingg*



Last!! Aku nak cite pasal wadie.. dak lelaki yang paling comel dalam kelas aku..
Wadie ni lawak kau tahu..lagi2 time die marah… hehe…merah2 tinge die tu…huhu
Tapi lau die majuk lagilah bapaknyer comel..huhu..terus cakap maap dyba n blah..haha
Huhu..byk kisah pasal wadie nih…start sem 1 aku dah kawan dgn die.. dak2 llki kelas aku suker la kenekan die…..
Sian Wadi, tp tanpe ko Wadie , kami tak gelakk tau.. kaulah penghibur kami..
You’re so sweet Wadiiee~


erm....
ok cyggg...
aku ader keje.
skrg nih aku dah jd penghuni umah sepenoh mase..
lagi2
kene jage dak tecik u know...
huhuhuhu..
lau ade pape persoalan mesej je ak k..
bubyeee...
nnt jumpe lagi...
yuhuuuu..
wachaaaaaaaaaaaaa!!








2 comments:

aniz said...

bolehkah entry ini dikira sebagai ruangan mencari jodoh..hehehe joking...=D

dyba gula-gula said...

huhuhuhuhu.... boleh ajer dong,.,, ;p