♥ my candies ♥

Wednesday, January 9, 2013

SukaSayangCinta.



Assalamualaikum 
kawan kawan semua.

Hari ni 
tetibew mood menggatal dan menyebok nak google perbezaan antara 
Suka, Sayang dan Cinta.

Motif pencarian adalah 
sengaje membuangkan mase studyfinalexam dan 
mensiasiakanya.
Banggonyerrrr bebah oi!! 
Heheks

Cari punye cari. 
then terjumpe satu artikel kat satu blog ni 
best bace dan meh bace same same. 



SUKA 
adalah saat kau melihatnya kau akan berkata,
”Ia sangat cantik/tampan dan menawan.”


SAYANG 

adalah saat kau melihatnya kau akan melihatnya dari hatimu dan bukan matamu.


CINTA 

adalah saat kau melihatnya kau akan berkata,
”Buatku dia adalah anugerah terindah yang pernah Tuhan berikan padaku..”



sila click DYBACOMEL untuk skodeng blog tesebut




Tapi bagi saya


 ''Suke Sayang dan Cinta itu boleh datang dan pergi.
Tiada suke sayang dan cinta yang selamanya indah.
Kelak pasti ada je yang mengecewakan. 
Tiada suke sayang cinta yang boleh kekal abadi melainkan kasih sayang dan cinta Allah pada kita.''

sehubungan dengan itu 

saye percaye pada kata kata Abey Azhar Idrus ni 

"Jika ingin kenal seseorang bukan dengan bercinta dengannya, tapi mengahwininya. kerana percintaan penuh dengan lakonan.'' 



Gambar hiasan : ada kaitan untuk orang yang hidup 




So. JomKahwen nak???

hehe.

#amboigatalnyerr 
dah stop berangan dan jom study!! 


(^_________________^)








6 comments:

Masmida Ahmad said...

nice bloq..done follow awak..rajin2 la follow saya balik. :))

ziqa nuar said...

awk, kdg2 syg pun xsemestinye memiliki.. tp y penting sy syg awk!
kbye :P

dyba gula-gula said...

thnx masmida ahmad. :)

dyba gula-gula said...

Betul tu Ziqa Nuar!! Jom kawen! hihi

Sis ieja said...

i dont know how to feeling anymore , tsk tsk

Arina Shamsul said...

Hahahahaah..ajak kawin ye dik...akak dah kawin kekeke