♥ my candies ♥

Thursday, February 3, 2011

"The most memorable moment"





hahaha....sambil2 den nengok cj7 yang comel nih...
dop salah kan lau den join the contest?
kehkeh


dan dyba mempertaruhkan gambar bawah ni... ;)
korang nak tahu tak kisah disebalik gambar tu??
hehehehe

ni lah gambar kami dapat anugerah dekan beramai2...
and for the first time!! budak2 insurance unisza meletup!!
cuz mampu mencatatkan keputusan yang sungguh mengharukan tu ..haha ;p

hampir 3/4 budak2 dalam kelas dyba dapat dekan...
time ni kami di semester 3..


alhamdulillah.... ;)

tapi sorry..
dyba bukan nak berlagak kew aper...
bagi dyba biarlah gambar ni jadi sumber inspirasi kami untuk terus peroleh kejayaan..
kejayaan dunia yang menjadi titian ke akhirat...


BTW meh kite share kate-kate dari Dr Fadzilah Kamsah,
bagi dia, pelajar yang cemerlang ialah pelajar yang:-
  • Taat kepada Allah,
  • Mendirikan sembahyang,
  • Menghormati kedua ibu bapa dan sentiasa mendoakan mereka,
  • Hormati & sayangi guru,
  • Bersungguh-sungguh dalam melakukan kerja untuk mencapai kecemerlangan,
  • Suka pada setiap mata pelajaran yang dipelajari,
  • Membantu rakan yang memerlukan, (study group tu bagusss!! )
  • Berdoa dan bersyukur kepada Allah,
  • Sentiasa bertawakal,
  • Mahir dalam setiap mata pelajaran.....
Kita juga perlu ingat pelajar yang cemerlang, adalah juga cemerlang pada akhlak dan tingkah lakunya dan seimbang dalam kehidupannya. Kecemerlangan pelajar bukan semata-mata dilihat pada nilai akademiknya sahaja.


kepada kawan -kawan seperjuangan!!
''tuntutlah ilmu sampai ke negeri china''
cewahhhh!!

Doa+usaha+ikhlas+tawakal ,insyaallah kejayaan itu milik kita,
renung-renungkan dan selamat beramal!!

2 comments:

Areef Ibn Naim said...

salam,

tq sudi follow blog sy...

n tq sudi join contest ni...

moga kejayaan yg diperoleh akan menjadi pembakar semangat utk terus berjaya di masa hdpn, amiin...

salam ukhwah n salam perkenalan dr sy...

dyba gula-gula said...

terima kasih ye.... :)